Over

Cafe Tien

Café Tien is een jong en bruisend café. Sinds 2021 is het oude café  “L’aventura” omgetoverd tot een café, wat nu bekend is onder de naam: Café Tien. Ons doel was het imago rondom een café te veranderen. Het unieke, moderne en tikkeltje eigenzinnige interieur zorgt voor een unieke setting in het hartje van Roosendaal! Café Tien is  anders dan andere cafés. Benieuwd naar Tien? Kom dan snel langs en ervaar het zelf…

 

Since 2021

Cocktails.

Speciaal Bier.

Gezelligheid.

Roosendaal-pornstar-martini

Manon’s favoriete drankje

Pornstar Martini

De cocktail brengt een perfecte balans tussen vanille, limoen, wodka en passievrucht, en straalt elegantie en zelfverzekerdheid uit.

 

Het verhaal van deze cocktail.
Deze cocktail is het meest populaire drankje in het Verenigd Koninkrijk, en maakt langzaam ook zijn opmars in Nederland. De originele Pornstar Martini werd bedacht in 1999 door Douglas Ankrah in The Lab Bar, Londen.  De oorspronkelijke naam van de cocktail was Maverick Martini. Maar door de passie (vrucht) in de cocktail werd de naam van het drankje al snel Pornstar Martini. Qua smaak heeft het weinig tot niks weg van een Martini, die heeft namelijk een bittere smaak. 

Desiree’s favoriete drankje

Tinto de verano

Tinto is een rode wijn cocktail van de zomer. Heerlijk gemixt met sprite maakt deze cocktail lekker fris en weinig alcohol!

 

Het verhaal van deze cocktail.
Ongeveer 100 jaar geleden op een zomerse dag op het spaanse platteland in de buurt van Coróba waren de boeren lekker aan het doorhalen tijdens hun siësta. Maar na hun siësta moeten zij natuurlijk weer aan het werk wat soms niet meer ging door alle lekkere wijnen die zij gedronken hadden. Daar hadden ze dus iets op bedacht, en dat is Tinto de Verano. Door sprite toe te voegen aan de rode wijn, verlagen ze de alcohol percentage van een glas, en konden ze zelfs na hun siësta nog aan het werk.

Roosendaal-tinto-de-verano